Toyga Çorbası Afyonkarahisar

Toyga Çorbası Afyonkarahisar


Ebru Aydın

4 yemek kaşığı koyun yoğurdu
1 çay kadehi pirinç
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kaymak
1 yumurta
5 su kadehi et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı veya birkaç dal kekik

Yoğurt, un, pirinç ve yumurta bir tencereye alınarak, koyu ayran kıvamına gelene kadar karıştırılır. Pirinçlerin yumuşaması için iki saat bekletilir. Hazırlanan malzemelere et suyu ve birkaç dal kekik ilave edilip, kısık ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırılır. Kaynamaya başlayınca pişmeye vazgeçilir. Piştikten sonra tuz ilave edilir. Servis tabağına alınır. Üzerine kaymak konularak sıcak servis edilir.