Yasemin Dikmetaş
MALZEMELER 5 karakter
1 su kadehi kırık yarma
1 çay kadehi haşlanmış nohut
1 kâse yoğurt
1 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 domates rendesi
2 çorba kaşığı un
5 su kadehi et suyu veya su
Maydanoz, nane, kırmızıbiber, tuz
HAZIRLANIŞI
Tereyağı bir tencerede eritilip, un ilâve edilerek kavrulur. Domates rendesi, nane ve biber de ilave edilerek ılımaya vazgeçilir.
Ilıyınca; yarması, nohudu, yumurtay-a çırpılmış yoğurdu koyulup, bulamaç haline gelene kadar karıştırılır. Suyu ilave edilip pişirmeye vazgeçilir. Kesilmesini önlemek için kesintisiz karıştırılır.
Kıvamını aldıktan sonra, kıyılmış maydanozu ve tuzu ilâve edilerek sıcak servis yapılır.