Elazığ şehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kadehi kara mercimek
1 çay kadehi börülce
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı kuru reyhan
1 çay kadehi akışkan yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 litre su
Hamuru için:
2 su kadehi un
1 Su kadehi su
Bir tarafta un elenir ve bir kaba alınır.
Tuzu ve suyu ilave edilerek azıcık sert bir hamur yoğurulur.
Yoğurulan hamurdan minik parçalar alınır ve yuvarlanır.
Yuvarlanan hamur minik minik parçalar halinde kesilir.
Bir tencereye mercimek ve börülceler koyulur.
Üzerine yeterince su koyulur ve kaynamaya vazgeçilir.
Kaynamaya başlayınca üzerine kesilen hamur parçaları ve tuzu ilave edilir.
Kuru soğan yemeklik doğranır.
Bir tavada akışkan yağ ile soğanlar kavrulur ve salçası ilave edilir.
Kavrulan salçalı soğana kuru reyhan ilave edilir.
Çorbanın üstüne dökülerek karıştırılır.
Sıcak olarak servis edilir.