5 adet külbastı
4 diş sarımsak
1/4 su kadehi zeytinyağı
2 yemek kaşığı şeker
1 adet dilimlenmiş limon
1 adet limonun suyu
1 su kadehi vişne suyu
1 adet kuru soğan
1/2 tatlı kaşığı paprika
1 yemek kaşığı karmaşık baharat
1/4 tatlı kaşığı acı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı doğranmış taze biberiye
1 tutam deniz tuzu
1 tutam taze çekilmiş karabiber
1 kase vişne
Fırını 200 dereceye getiriyoruz. Minik bir kasede zeytinyağını, rende sarımsağı, şekeri, soğan tozunu, limon suyunu, vişne suyunu, baharatları, paprikayı, acı pul biberi, tuzu ve karabiberi karıştırıyoruz. Külbastıları fırın kabına alıp üzerine hazırladığımız zeytinyağlı sosu döküp karıştırıyoruz. Dilim halinde kesilmiş limon ve soğan halkalarını aralıklı olarak yerleştiriyoruz. Biberiye, kekik, tuz, vişne ve karabiber ilave edip bir saat üzerini örtmeden pişiriyoruz.