Yarma Buğdaylı Isırganlı Pazı Çorbası

Yarma Buğdaylı Isırganlı Pazı Çorbası


1 su kadehi Buğday Aşurelik
1 bağ pazı
1 bağ ısırgan
1 Orta Boy Kuru soğan
Zeytinyağı
Tereyağı
Karabiber
Tuz

Buğday bir gece evvelinden suda bekletilir. Tencereye konur ve kaynatılır.İyice pişirilir. Bu arada pazı yaprakları yıkandıktan sonra geniş yaprakları ikiye ufalanarak ıspanak doğrar gibi doğranır. Pişen buğdaylara ilave edilir. Buğdayların üstünü geçecek kadar su konur. Arada karıştırmayı unutmayın.
Yeterince tuz karabiber ilave edilir en son kıvam vermek için tereyağı ve zeytinyağı ilave edilir.
Sıcak sıcak servis yapılır.