YAZ EZME SEBZE ÇORBASI

YAZ EZME SEBZE ÇORBASI


1 Çorba kaşığı kırmızı mercimek
1/2 Çorba kaşığı tereyağ
1 Çorba kaşığı pirinç
1 Orta boy patates
1/2 Çorba kaşığı un
1 Ufak havuç
Mevsim sebzelerinden birkaçı: Kabak, domates, ıspanak, pazı, fasulye vb. gibi
1 Tatil kaşığı tuz

Yağ ile unu tencereye koyup hafif sıcaklıklı ısıda yağı una yediriniz. 8 su kadehi su katıp kaynatınız. Pirinç ve mercimeği ilave ediniz. Sebzeleri kocamanca doğrayınız. Yarı pişmiş pirince sebzeleri ve tuzu katınız. Hafif sıcaklıklı ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tel süzgeçten başka bir kaba geçirip tekerrür tenceresine alınız.
Yemekten 10 dakika evvel yumurta sarısını sütle karıştırınız. Çorba suyu ile ılıklaştırıp, çorbaya karıştırarak ilave ediniz. Bir taşım kaynatıp çorba kâsesine boşaltınız.