3 kadeh et suyu
1Çorba kaşığı un
1çorba kaşığı sade yağ
1 adet yumurta
1 adet soğan
3 kaşık süt
Kabak, fasulye, İç bezelye, patates, havuç herbiri 300 gram
Yeteri kadar tuz.
Sebzeler ufak, ufak ve arzu edilen biçimlerde kesilir. Yıkandıktan sonra pişecek kap içinde bir kere su ile haşlanır ve süzülür. Sonra üzerine üç kadeh et suyu ilâve edilerek pişirilir. Bir kap içine yağ, un konularak tel ya da kaşıkla vurulur. Pişmiş çorbanın suyu bir süzgeçten, kavurduğumuz una süzülür, kokusu çıkıncaya kadar kaynatılır. Yumurta şarısı ile süt karıştırılarak sebzenin üzerine süzülür. Kıyılmış maydanoz ilâve edilir.
Sebze Çorbası