100 gr kıyma
1 kuru soğan
1 su kadehi köftelik bulgur
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 fincan pirinç
3 yemek kaşığı un
1 kase tuzlu yoğurt ya da süzme yoğurt
Tereyağı
Nane
Tuz
Karabiber
Bulguru 1 çay kadehi suyla nemlendirelim ve azıcık şişmesi için bekleyelim. Bu arada kıymayı kavuralım, üzerine küp doğranmış soğanı da ilave edip kavurmaya devam edelim. Ocaktan alınca tuzunu ve karabiberini ilave edip harmanlayalım.
Bulgurun içine biber salçası ve tuz katıp yoğuralım. Bulgurlar ezilince un ilave edelim ve yoğurmaya devam edelim. Aralarda azar azar su ilavesini unutmayalım. Dağılınmayan sakız gibi bir hamur elde etmeliyiz
Tencereye su koyup kaynatalım. Pirinci de içine katalım. Pirinçler pişince tuzlu yoğurdu katıp erimesi için azıcık daha kaynatalım.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. İşaret parmağımızla ortasını oyup kıymadan dolduralım ve ağzını kapatalım. Hamurdan azıcıkta küçük bilyeler yuvarlayalım.
Kaynayan çorbanın kıvamını hakimiyet edelim. Çok suluysa tuzlu yoğurt ilavesi yapılabilir. Daha sonra köftelerimizi de içine atıp kaynatmaya devam edelim.
Tavada tereyağı eritelim ve kuru nane ilave edelim. Köftelerimiz piştikten sonra çorba tabağına alalım ve üzerine naneli yağdan dolaştıralım.