Yoğurt Çorbası

YOĞURTLU BAKLA ÇORBASI düdüklü


1 adet yumurta
1/2 kilogram taze bakla
2 çorba kaşığı tereyağ
2 su kadehi süzme yoğurt
1/2 su kadehi un
1 baş soğan
maydanoz
nane
dereotu
tuz

Taze bakla ayıklayıp, yıkadıktan sonra enine, ince ince kıyın. Düdüklü tencereye bir çorba kaşığı tereyağı koyup, ince çentilmiş soğan sararıncaya kadar kavurun, daha sonra kıyılmış baklaları ilâve edip kanştın. Baklalann rengi dönmeye başlayınca, dört su kadehi su, azıcık da tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın, ve yirmi dakika kadar pişirin.
Öteki yanda bir tencerede süzme yoğurt, un ve yumurtayı su ile ezip mikserle ayran kıvamına getirin. Kaynayıncaya kadar, tahta kaşıkla, dibini yakalatmadan karıştın.
Düdüklü tencerede pişirdiğiniz baklaları da suyu ile beraber tencereye koyup on dakika beraber kaynatıp, tuzunuilave edin. İsteğe göre kıyılmış maydanoz, dereotu, nane koyup karıştırın.
Üzerine kırmızı biberli tereyağı dolaştırıp sıcak sıcak servis yapın.


Ful