Yoğurtlu Bilye Çorbası

Yoğurtlu Bilye Çorbası


1/2 adet bayat ekmek
1 kase süzme yoğurt
1 çay kadehi un
1/2 demet dereotu
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay kadehi akışkan yağ
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz

Bayat ekmeği rondodan geçirin. Karıştırma kabına alın. Un ve bir çorba kaşığı su ilave ederek hamur yoğurun. Hamurdan parçalar kopararak bilye büyüklüğünde yuvarlak toplar yapın. Tencereye sıvıyağ dökerek yaptığınız topları yağda soteleyin. İçine sulandırdığınız yoğurdu ilave edip pişirin. Dereotunu ince ince doğrayarak kaynayan çorbanın üzerine dökün, ateşten indirin. Erittiğiniz tereyağında naneyi kavurun ve çorbanın üstüne dökerek servis yapın.