Yoğurtlu Çorba

Yoğurtlu Çorba


Tuğrul Şavkay

100 gr. tereyağı 6,5 çorba kaşığı
25 gr. un 3 çorba kaşığı
1 lt. et suyu ya da tavuk suyu 4 su kadehi
300 gr. yoğurt
Tuz
1 çay kaşığı kuru nane

Tereyağını bir tencerede eritin. Unu katıp, çırpma teli ile karıştırarak birkaç dakika kavurun. Tencereye azar azar et suyunu ilave edin, topak kalmayıncaya kadar karıştırarak takribî 15 dakika pişirin.
Bir kapta yoğurdu az et suyu ile çırparak sulandırın. Çorba koyulaşmaya başlayınca, sulandırılmış yoğurdu tencereye ilave edin. Kesintisiz karıştırarak un kokusu gidinceye kadar çorbayı pişirmeyi sürdürün. Tuzunu ayarlayın ve ateşten alın.
Pişen çorbayı kâselere bölüştürüp, üzerine kuru nane serperek servis yapın.

Anekdot: Bu çorbaya pişme sırasında pirinç konursa, çorba “yayla çorbası” ismini alır.