Soslu Dana Gulaş

Yoğurtlu Mercimekli Makarna Çorbası


2 kase yoğurt
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay kadehi makarna
Yarım çay kadehi yeşil mercimek
1 orta boy soğan
Yarım yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kekik
2 kadeh su
Tuz
Tavuk veya et bulyon

Öncelikle ufak bir kapta mercimekler haşlanır. Tencereye yoğurt, un, makarna ve haşlanan mercimek ilave edilip orta ateşte kesintisiz karıştırılır. Tuz ve bulyon da ilave edilip karıştırılmaya devam edilir. Karışım kaynayınca karıştırmaya gerek yoktur. 2 kadeh su ilave edip tekerrür kaynatılır. Bu sırada bir tavada yemeklik doğranmış soğan kavrulur ve kırmızı biber, kekik, salça ilave edilip kavurmaya devam edilir. Daha sonra bu karışım kaynayan çorbaya ilave edilip bir taşım kaynatılır.