2 Adet Pancar
1 Su Kadehi Haşlanmış Nohut
Yarım Koli Nuh ’un Ankara Makarnası
750 gr Yoğurt
1 Tutam Maydanoz
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Tarifimize 2 adet pancarımızı haşlayarak başlıyoruz.
Haşlama suyuna 2 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz.
Pancarlarımız 2 saat haşlandı.
Yarım koli makarnamızı haşlıyoruz.
Haşlanan pancarlarımızı atıyoruz ve minik küpler halinde doğruyoruz.
Pancarlarımızı bir kaseye alıyoruz.
1 su kadehi nohutumuzu ayıklayarak kasemize ekliyoruz.
750 gr yoğurdumuza kasemize ilave ediyoruz ve hoşça karıştırıyoruz.
Makarnamızı takribî 10 dakika haşlandı, süzüyoruz.
Kasemize ekliyoruz ve hoşça karıştırıyoruz.
Makarnamızın haşlama suyu ile çorbamızı sulandırıyoruz.
Yarım çay kaşığı tuz ilave ederek karıştırıyoruz.
Çorbamız servis etmek için hazır.
Servis ederken kullanacağımız yarım bağ maydanozumuzu incecik kıyıyoruz.
Ferah ve hafif yoğurtlu soğuk yaz çorbamızı maydanoz ve çörekotu ile beraber servis ediyoruz.