Zencefilli Kırmızı Mercimek Çorbası

Zencefilli Kırmızı Mercimek Çorbası


2 su kadehi kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 su kadehi et suyu
4 su kadehi su
1 parça zencefil
Tuz
Karabiber
Kişniş yaprakları

Mercimekleri ayıklayıp yıkayın.
Soğanı küp küp doğrayın.
Bir tencerede zeytinyağında soğanı 3-4 dakika soteleyin.
Ardından ince doğranmış sarımsakları ve dilimlenmiş taze zencefilleri de 1 dakika soteleyin.
Üzerine et suyu ve su ilave edip kaynayıncaya kadar pişirin.
Ardından kırmızı mercimekleri ilave edip yanaşıp 25 dakika yumuşayana kadar pişirin.
Pişen karışımı blender’dan geçirin, gerekirse sıcak su ile kıvamı açın.
En son tuz ve karabiber ilave edin.
Kişniş yapraklarıyla süsleyip servis edebilirsiniz.