1 kilogram doğranmış balkabağı
2 soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin
1 su kadehi süt kreması
2 çorba kaşığı hindistancevizi
1 tatlı kaşığı köri
Birer çay kaşığı kişniş, tarçın ve rendelenmiş zencefil
2 su kadehi su
1.5 su kadehi tavuk suyu
Balkabağını yıkayıp tencereye alın. 2 kadeh su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanları kıyın, sarımsakları ezin.
Margarini tencerede eritip soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Ateşten alıp kabak, zencefil, tarçın, kişniş, hindistancevizi ve köriyi ilave ederek karıştırın. Blenderle ezerek püre haline getirin. Tavuk suyu ve tuz ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alıp süt kremasını ilave ederek karıştırın.
Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Taze soğanın yeşil saplarını doğrayıp çorbanın üzerini süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.
Fırında Balkabağı Çorbası
Fırında Balkabağı Çorbası Videosu