www.sefabdullahusta.com
Köftesi için:
400 gr dana kıyma
1 su kadehi köftelik ince bulgur
1 soğan
1 yumurta
2 diş sarımsak
Pul biber
Karabiber
Maydanoz
Tuz
Edebi için:
1,5-2 su kadehi yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 diş sarımsak
Sosu için;
1 çay kadehi akışkan yağ
1 tatlı kaşığı nane
Pul biber
Köftelik malzeme hoşça yoğrulur ve un serpilmiş tepsiye küçük bilyeler biçiminde yapılarak dizilir. Öbür tarafta çorbanın edebi için tüm malzemeler karıştırılır sarımsaklar vurulur. Ayrı bir tencerede çorbanın suyu kaynatılır ve yaptığımız edebin üstüne muhtemelse el blenderı kullanarak ya da aralıksız karıştırılarak sıcak su ilave edilir çorbanın kesilmemesi için soğuk malzemenin üstüne kaynar suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz ve bir taraftan da el blenderıyla veya mikserle aralıksız karıştırıyoruz. Daha sonra tencere ocağa konur ve yeniden kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayan malzemeye köfteler ilave edilir ve pişmeye vazgeçilir. Servis ederken 1 çay kadehi akışkan yağ tavada kızdırılır. Altı kapatılır, pul biber ve nane ilave edilir. Kaselere alınan çorbaların üstünden dolaştırılır.