Kesmeli Yeşil Mercimek Çorbası Erzurum

Kremalı Brokoli Çorbası


Malzemeler:
1 kutu brokoli 350 gr
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı akışkan yağ
1 çay kadehi krema
8 su kadehi et suyu ya da su
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Brokoli çok az su ile haşlanır, blenderden geçirerek püre haline getirilir. İnce kıyılmış soğan 3 çorba kaşığı yağ ile sarartılır. Un ve 3 çorba kaşığı yağ unun kokusu gidene kadar kavrulur. Püre brokoli, kavrulmuş un ve soğan bir tencerede birleştirilir. Üzerine et suyu ve tuz ilave edilir, kaynama noktasına gelene kadar pişirilir. Ocaktan almadan krema katılır, 2 dakika sonra ateşten alınır.