1 Su kadehi ince bulgur
1 er çay kaşığı kimyon, karabiber, pulbiber, tuz
1 çorba kaşığı salça
yarım su kadehi un
yarım su kadehi sıvıyağ
1 adet kuru soğan
1 adet domates
4 su kadehi sıcak su
2 çay kadehi haşlanmış nohut
yarım adet limon
kuru nane
Bulguru üzeri 1 parmak geçecek kadar soğuk su ile nemlendirin, 5 dakika bekletip, içine kimyon, karabiber, pul biber, tuz, salça ve unu ilave edip iyice yoğurun. İstenilen yumuşaklığa gelince elinizi su ile nemlendirip hamurdan parçalar koparın ve parmak biçiminde köfteler yapın. Bir tencerede sıvıyağı, ince kıyılmış soğanı ve domatesi 2 dakika kavurun. Üzerine 4 su kadehi sıcak su dökün. Kaynayınca haşlanmış nohut ve hazırlanan bulgurlu köfteleri ilave edip, 15 dakika pişirin. Çorbayı ocaktan alınca üzerine limon suyu ve kuru nane ilave edip, sıcak servis yapın.