1 Su kadehi ince bulgur 
 1 er çay kaşığı kimyon, karabiber, pulbiber, tuz 
 1 çorba kaşığı salça 
 yarım su kadehi un 
 yarım su kadehi sıvıyağ 
 1 adet kuru soğan 
 1 adet domates 
 4 su kadehi sıcak su 
 2 çay kadehi haşlanmış nohut 
 yarım adet limon 
 kuru nane 
Bulguru üzeri 1 parmak geçecek kadar soğuk su ile nemlendirin, 5 dakika bekletip, içine kimyon, karabiber, pul biber, tuz, salça ve unu ilave edip iyice yoğurun. İstenilen yumuşaklığa gelince elinizi su ile nemlendirip hamurdan parçalar koparın ve parmak biçiminde köfteler yapın. Bir tencerede sıvıyağı, ince kıyılmış soğanı ve domatesi 2 dakika kavurun. Üzerine 4 su kadehi sıcak su dökün. Kaynayınca haşlanmış nohut ve hazırlanan bulgurlu köfteleri ilave edip, 15 dakika pişirin. Çorbayı ocaktan alınca üzerine limon suyu ve kuru nane ilave edip, sıcak servis yapın.
