MALZEMELER
1 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı pirinç
3 su kadehi yoğurt
6 su kadehi su
1 kadeh haşlanmış nohut
1/2 demet ispanak
1/2 demet nane
1/2 demet dereotu
tuz
HAZIRLANIŞI
Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve üzerine yavaş yavaş tüm suyu ilave ediniz,yoğurtun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor, sonra bayağı ateşte elinizi vazgeçmeden tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız. Kaynadıktan sonra ateşini kısınız, bütün haşlanmış nohutunuzu ve tuzunuzu ilave ediniz ve pismeye vazgeçiniz. Pirinci piştikten sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatınız.
Yoğurt Çorbası