Soslu Dana Gulaş

Düdüklüde Mantarlı Dana Sote


https://www.dogrusucarrefoursa.com

500 gr sotelik dana eti
300 gr kültür mantarı
1 adet soğan
1 adet domates
2 adet çarliston biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su kadehi sıcak su
1 çay kadehi akışkan yağ
Tuz, karabiber, kimyon

Etleri düdüklü tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edip pişirin. Pişen etleri genişçe bir tencereye alın. Düdüklü tencereden 1 kepçe et suyunu etlerin üzerine dolaştırın. Suyunu hafif sürükleyene kadar pişirin. Küp küp doğranmış soğan, biber ve domatesi tencereye ilave edin. 5 dakika karıştırarak pişirdikten sonra doğradığınız mantarları da ilave edin. Tencerenin kapağını aralık vazgeçin ve mantarlar suyunu sürükleyene kadar pişmesini bekleyin. Sıcak suyu da ilave ettikten sonra 20 dakika kısık ateşte pişirin.

Anekdot: Mantarlı tariflerde tencere kapağını aralık vazgeçerseniz hem mantarlar kararmaz hem de mantarlar yemeğe fazla su vazgeçmez.