Yayla Çorbası

Elvan Kız Çorbası düdüklü


1 Su Kadehi Sarı Mercimek
1 Ufak Dana Kol Kemiği
5 Su Kadehi Su
2 Ufak Patates
2 Soğan
2 Havuç
1 Defne Yaprağı
1 Çay Kaşığı Nane
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çay Kadehi Akışkan Yağ
1/2 Limon Suyu

1 patates, 1 Soğan, 1 Havuç, kemik, defne yaprağı, mercimek ve suyu düdüklü tencerede pişirelim. İnce bir süzgeçten geçirip başka bir tencereye alarak haşlamaya devam edelim.
1 soğanı ufak ufak doğrayın. 1 havucu rendeleyin. Tavada akışkan yağı ısıtıp soğan ve havucu kavurun. Nane ve unu ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız sosu haşlanmakta olan çorbaya dökün. 10 dakika daha kaynatın. Tekerrür süzgeçten geçirip bir taşım daha kaynatın.
Karabiber, kırmızıbiber le limon ilave edip servis yapın.