2 kilogram. dana kemiği çorbalık
3 sap maydanoz kökü
1 soğan
2 diş sarımsak
1 havuç büyük
tuz, karabiber
2 pırasa
15 kadeh su
2 kilo çorbalık dana kemiğini, 1 soğan, 1 büyük havuç, 2 pırasa, 1 sap maydanoz kökü, 2 diş sarımsak, tuz ve karabiberle, 16 kadeh suda haşlayın. Evvel köpükleri alın. Köpük kesildikten sonra kapağını kapatın. 3-4 saat kaynatın. Sonra eti ayırıp suyu süzün. 8-9 kadehten çok su kalmışsa azıcık daha kaynatın. Düdüklüde yapılacaksa 8 kadeh su koyup 45 dakikada indireceksiniz.
Anekdot: Dana kemiklerinden yapılan et sularının kullanılamayacağı yer yoktur; yalnız, dana kemiğinden tatlımsı bir lezzeti olduğu için, bu kemikler daha çok sosların imalinde kullanılır.