4 adet patates
1 adet havuç
2 adet şalgam
1/2 demet maydanoz
2 kahve fincanı kırık pirinç
2 adet yumurta
1 adet karnabahar
6 su kadehi et suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet limon
1 kahve fincanı un
Patatesleri ceddip şalgamları yıkadıktan sonra minik minik doğrayın.
Havucu arınıp ince kıyın. Pirinci yıkayıp suyunu süzün.
Et suyunu güvece dökün. Kaynamaya başlayınca pirinci ilave edip orta ateşte pişirin. Sırasıyla havuç, şalgam, patates, karnabahar ve kıyılmış maydanozu eldeyip pişirmeye devam edin.
Pişince tamamını süzgeçten geçirip bir kaseye alın. Tereyağını güveçte eritip unu azar azar ilave ederek tahta kaşıkla yedirin. Süzgeçten geçirdiğiniz çorbayı güvece boşaltıp tuz ve biber ekin. Ara gizeme karıştırarak
bir taşım kaynatın.
Yumurtaları bir tutam tuz ve limon suyu ile beraber çorbayı alabilecek büyüklükte bir tencerede çırpın. Çırpmaya devam ederek güveçteki kaynar çorbayı azar azar edebe ilave edin. Bir-iki kez karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
Nezaketli Kahire Çorbası
Arafat Çorbası
Arap Çorbası görsel