HAMURLU MERCİMEK ÇORBASI (Sivas)

HAMURLU MERCİMEK ÇORBASI (Sivas)


1 kase yeşil mercimek
Yarım koli erişte
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Yarım çorba kaşığı tereyağı

Bir kase yeşil mercimeği ayıklayıp, yıkadıktan sonra 10 su kadehi suyla haşlayın. Tuz ilave edin. îyice yumuşadıktan sonra içine erişteleri atın. Erişteler yumuşadığında tencereyi ocaktan alın. Bir tavaya tereyağını koyun. Bir adet kuru soğanı yemeklik doğrayın. Soğanlar pembeleşene dek karıştırarak yağda kavurun. İçine nane ve kırmızıbiber atın. Servis yapmadan evvel hazırladığınız bu yağı çorbanın üzerine dökerek, sıcak servis yapın.

Bir yanıt yazın