1 adet ufak hindi
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tel şehriye
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kereviz
4 adet salatalık turşusu
1 adet yumurta sarısı
1 su kadehi turşu suyu
Hindiyi bol suda haşlayın. Haşladığınız sudan 1 su kadehini alıp gizleyin. Kemiklerinden ayırın. Tencereye tereyağı alın. Eriyince minik doğranmış soğanı ve şehriyeleri ilave edip kavurun. Sebzeleri küp doğrayın. Şehriye ile soğana ilave edin. 2-3 dakika sote edin. Ayırdığınız haşlama suyunu ve suyu ilave edin. Tuzu katın. Kaynayınca ateşi kısın. Sebzeler yumuşayana dek pişirin. Minik doğranmış salatalık turşusu ve hindi etlerini ilave edin. Yumurta sarısı turşu suyu ile çırpın. Çorbaya katıp bir taşım daha kaynatın. Servise hazırdır.