Malzeme: 4 karakter;
4 tane enginar pişmiş ya da 250 gr. yeşil fasulye pişmiş,
280 gr. havuç pişmiş ve ufak ufak doğranmış,
tuz,
biber,
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
azıcık limon suyu,
pişmiş sebzelerin suyu.
Haşlama suyuna 1 tablet et suyu atın.
Yapılışı:
Pişmiş enginar ya da fasulyeyi, suyu, 2 kaşık zeytinyağı, azıcık limon suyu, tuz, biber ile beraber miksere koyup karıştırın. Sonra bunu çorba tabaklarının yansına koyun. Sonra da havucu aynı biçimde, piştiği su, tuz, biber, limon suyu ve 2 kaşık zeytinyağı ile beraber miksere koyup karıştırın. Çorba tabaklarının boş kalan değişik yarılarına koyun. Sebzeleri ayrı ayrı karıştırmakla, iki renkli çorbanızı elde etmiş olursunuz.