Kelle Paça Çorbası Elazığ

Kelle Paça Çorbası Elazığ


Elazığ şehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 adet kelle küçükbaş hayvan
4 adet paça küçükbaş hayvan
Sarımsak
Sirke
Tuz

Kelle ve paçalar yıkanır.
Sonra en az 12 saat suyun içerisine konularak bekletilir.
Bu safhada 5-6 kez suyu değiştirilir.
Arınılan kelle ve paçalar su dolu tencerede kaynamaya vazgeçilir. Kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpükler alınır.
Takribî olarak 3 saat orta ateşte pişirilir.
Kelle ve paçalar pişirildikten sonra etleri ayıklanır ve doğranır. Doğranan etler, tekerrür kendi suyunda tuz ilave edilerek 10 dk daha pişirilir. İsteğe bağlı olarak sarımsak ve sirke ile servis edilir.