Kestane Çorbası İtalya

Kestane Çorbası İtalya


MALZEMELER
2 adet pirasa
150gr sivi yag
4 adet patates
2 adetortaboysoğan
350gr kestane
1 corba kasigi tuz
2 cay kasigi beyaz biber
çesitli baharatlarlezzetlendirici

YAPILIŞ TARİFİ
Pirasalar,patatesler,soğanlar,havuç küp küp dogranir.Bir yandanda
kestaneler haslanip kabuklari cikartilir.Daha sonra orta boy bir tencerede
küp seklinde dogranmis olan malzemeler ve kestaneler kavrulur.pirasa
soğan ve patates,havuç corbayi en iyi sekilde lezzetlendirirKavurma
esnasinda baharatlarda atilir.iyi bir sekilde kavrulan malzemelere soguk su
ilave edilip kaynamaya birakilir.Kaynama islemi tamamlandiktan sonra
malzemeler blandirdan çekilir ve süzgeç yardimiyla tortulari alinir.Süzme
isleminin ardindan corbamiz servise hazirdir.