https://www.milliyet.com.tr
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Ceddilmiş büyük bir kerevizin yarısı
Ceddilmiş ve doğranmış 3 Büyük havuç
Ceddilmiş ve doğranmış 1 büyük şalgam havucu
Ceddilmiş ve doğranmış 3 orta boy patates
Ceddilmiş ve doğranmış 1 orta boy soğan
Ceddilmiş ve rendelenmiş 1 diş sarımsak
2 su kadehi ıspanak
2 defne yaprağı
2 yemek kaşığı kıyılmış taze maydanoz
8 su kadehi et suyu Seçim etmeyenler su da kullanabilir
Deniz tuzu
Taze çekilmiş karabiber
Yağı büyük bir tencerede orta ateşte kızdırın. Sonra soğanı ilave edin ve takribî 3 dakika yarı transparan hale gelene kadar kavurun. Sonra sarımsağı ilave edip 1 dakika daha kavurun.
Öbür kök sebzeleri de tencereye alın ve orta ateşte 5 dakika pişirin.
Et suyu, maydanoz ve defne yaprağını da ilave ederek 30 dakika kaynatın.
Son olarak ıspanağı da ilave edip ve sebzeler yumuşayana kadar 15-30 dakika pişirin.
Anekdot: Daha yoğun olmayan bir çorba için istediğiniz kıvamı tutana kadar et suyu ilave edebilirsiniz. Daha yoğun bir çorba istiyorsanız da pişme harekâtı bitirildikten sonra çorbanızı blenderdan geçirebilirsiniz.