Maktum Çorbası

Renkli Tavuk ve Sebze Çorbası


Malzemeler:
Haşlanmış tavuk eti derişiz ve kemiksiz 350 gr.
Soğan 150 gr.
Kereviz 100 gr.
Havuç 125 gr.
Bamya 150 gr.
Sirke
Dondurulmuş bezelye 150 gr.
Konserve domates 850 gr.
Amerikan pirinci 150 gr.
Tavuk suyu 1,5 İt.
Tuz
Şeker
Karabiber

Yapılışı:
Tavuğu lokma büyüklüğünde doğrayın. Soğan, kereviz ve havuçları doğrayın. Bamyayı arının ve sirkeli suda tam olarak birkaç dk. ağartın ve sonra minik parçalar halinde kesin. Bir sos tavasına bezelyeler, domates suyuyla, pirinç, tavuk suyu ve tavukla beraber koyun. Kaynatın ve tuz, bir tutam şeker ve biber atın. Pirinç ve sebzeler yumuşayana kadar orta ısıda pişirin.

Bir yanıt yazın