Sütlü Sakız Kabağı Çorbası

Sütlü Sakız Kabağı Çorbası


Malzemeler:
3-4 adet kabak
1 kaşık pirinç
2 kadeh süt
3 kadeh et suyu
2 kaşık un
Karabiber
Tuz
Rendelenmiş kaşar peyniri
Dereotu

Yapılışı:
Pirinçler az suda haşlanır. Yağda un sarartılıp süt ilave edilir. Kabaklar atanıp küp küp doğranır, çorbaya ilave edilir. Pirinçler atılır, tuz, karabiberle karıştırılıp tatlandırılır. 20-25 dk. pişirilir. Pişen çorba robottan geçirilebilir veya kabaklar rendelenerek pişirilir, ezilmeden servis yapılır. Daha Önceki kaşar rendesi ile süslenir, tutkuya göre dereotu da kullanılabilir.


Sütlü Kabak Çorbası


Bir yanıt yazın