Güneş Çorbası

Restoran Usulü Sarı Mercimek Çorbası


1 tane kuru soğan
1 diş sarımsak
1.5 su kadehi sarı mercimek
6 su kadehi sıcak su
1.5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı tereyağı

Soğanı ve sarımsağı yemeklik olacak biçimde ufak ufak doğruyoruz. Tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Bu safhada ocağın altını çok açarak tereyağını yakmamalısınız. Eriyen yağın içerisine doğradığımız soğanı ve sarımsağı atıp soğanlar hafif pembeleşene kadar azıcık kavuruyoruz. Daha sonra 1 yemek kaşığı un ilave ederek, kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuruyoruz. Unun kokusu çıkınca yıkadığımız mercimeği ilave edip birkaç defa karıştırıyoruz. Son olarak sıcak suyu ilave edip kimyon, karabiber ve tuzunu da koyuyoruz. Çorbamızı kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye vazgeçiyoruz ve takribî 30 dakika kaynatıyoruz. Mercimekler yumuşayınca pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender ile sürüklüyoruz. Çorbamızı kısık ateşte 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz ve üzerine tereyağında kızdırdığımız pul biberi dolaştırarak servis ediyoruz.

Bir yanıt yazın