750 gr bezelye 6 tane en iyi kabugu ayirin
500 gr fasulye
25 gr margarin veya tereyağı
1 büyük soğan iyice rendelenmis
850 ml tavuk suyu
1 demet taze nane
Tuz ve taze ögütülmüs karabiber
150 ml yoğurt
1/4 çay kasigi köri
1 bas sarmisak, ezilmis
Margarini tavada eritin. 1 Sogani ilave edin ve yumusayip hafifçe kizarincaya kadar 5 dakika pisirin.
Tavuk suyunu ilave edip bir tasim kaynatin, sonra bezelyeleri, ayirdiginiz bezelye kabuklarini, fasulyeyi, naneyi, tuz ve biberi ilave edin. Atesi kisin ve tencerenin agzini kapatip 20 dak. pisirin.
Bezelye kabuklarini ve naneleri çikartip çorbayi ilindirarak blender’dan geçirin. Tamamiyle sogumaya birakin.
Bir kasede yoğurt, köri ve sarmisagi karistirin. Buna 6 kasik çorbayi ilave edip tekerrür soguk çorbaya karistirin. En az 30 dak. buzdolabinda saklayin.
Servis etmek için: 4 tane sogutulmus kaseye çorbayi döküp, nane yapraklariyla süsleyin.