3 su kadehi sumak tohumu
6 su kadehi su
3 yemek kaşığı sadeyağ
1 adet ince doğranmış büyük boy soğan
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
1 su kadehi pirinç
5 su kadehi tavuk suyu
2 su kadehi kıyılmış maydanoz
2 su kadehi kıyılmış kişniş
1’er su kadehi doğranmış nane ve tarhun
1 su kadehi haşlanıp didiklenmiş tavuk eti
1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı sadeyağ
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Sumak tohumu ve suyu 35 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Soğuyunca suyunu süzüp, suyu kenara alın. Sadeyağı ve soğanı tencereye alıp soteleyin. Tuz, karabiber, zerdeçal ve pirinci ilave edip sotelemeye devam edin. Tavuk suyunu ilave edip, yeşillikleri katın ve karıştırın. Sumak suyunu koyun. Kısık ısıda 20 dakika pişirin. Tavuk etini ilave edin ve 5 dakika beraber pişirin. Daha sonra ocaktan alın. Üzeri için dilimlenmiş sarımsak ve kalan malzemeyi tavada karıştırarak 3-5 saniye soteleyin. Çorbayı servis tabaklarına hisse edin. Üzerine sarımsaklı karışımı dolaştırıp servis yapın.