250 gr tavuk kuşbaşı 1 adet kabak 1 adet havuç 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kadehi arpa şehriye 6 su kadehi su Terbiye: 1 kase… [Okumaya devam et]
Kategori: Çorba Tarifleri
https://www.kulturportali.gov.tr 1 su kadehi döğme 1 kaşık un 4 litre tuluk tulum ayranı 1 demet yarpuz Tuz Döğme akşamdan nemlendirilir. Döğme ve un ayranın içine konulur kesintisiz karıştırılarak kaynayıncaya kadar… [Okumaya devam et]
Elazığ şehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü 1 çay kadehi köftelik bulgur 1 adet domates 2 adet yeşil biber 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 1/2 yemek kaşığı domates… [Okumaya devam et]
Elazığ şehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü 250 gr taze fasulye 1/2 su kadehi pilavlık bulgur 2 yemek kaşığı tereyağı 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı… [Okumaya devam et]
Elazığ şehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü 1 adet kelle küçükbaş hayvan 4 adet paça küçükbaş hayvan Sarımsak Sirke Tuz Kelle ve paçalar yıkanır. Sonra en az 12 saat suyun içerisine… [Okumaya devam et]
Elazığ Şehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü Döğme haşlanır, soğuduktan sonra kurut ayranına karıştırılarak üzerine kızartılmış tereyağı, nane ve toz biber ilave edilerek servise hazır hale getirilir.
Elazığ Şehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü Pamuk ve bostan tarlalarının etrafına ekilen lobik, fasulye gibi olup minik tanelidir. Bir tencerede evvelden zifiri soğaraç yapılır, üzerine su ilave edilip kaynatılır. Lobik… [Okumaya devam et]
Elazığ şehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü 2 kadeh un 1 adet orta boy kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 1/4 yemek kaşığı domates salçası 1/4 yemek kaşığı biber salçası 1,5… [Okumaya devam et]
https://www.kulturportali.gov.tr ½ su kadehi Mukaşer 1 kase erişte 1 çorba kaşığı nane 1/2 yemek kaşığı domates salçası 1/2 yemek kaşığı biber salçası 1 orta boy kuru soğan 2 servis kaşığı… [Okumaya devam et]
Elazığ Kültür ve Destekleşme Derneği Semizotu Yoğurt Yağ Semizotu dediğimiz perper kaynatılıp, yoğurtla sıvık karıştırılıp servis yapılır. Daha sonra üzerine erimiş yağ dökülür.