Roman Çorbası
Kategori: Çorba Tarifleri
4 çorba kaşığı un 1 çay kadehi sıvıyağ 2 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı nane 1 çay kadehi şehriye 1 tatlı kaşığı tuz 8 su kadehi su Un ve… [Okumaya devam et]
MALZEMESİ: 1,5 lt. tavuksuyu, 1 kahve fincanı pirinç, yarım tavuk, 1’er çorba kaşığı yağ ve salça, tuz, karabiber, kuru nane. Tavuğu 1,5 lt. tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzerek ayrı bir… [Okumaya devam et]
1 tas süzme yoğurt 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı un 1,5 çay kadehi pirinç Yarım kilogram parça et 1 su kadehi nohut 2 su kadehi su 6 su kadehi… [Okumaya devam et]
Malzemeler: 1 patates 1 havuç 1 soğan 1 kereviz 1 çay kadehi kırmızı mercimek 1 kaşık un 1 tavuk bulyon Yarım limon suyu 1 tatlı kaşığı kimyon 3 kaşık sıvıyağ… [Okumaya devam et]
Malzemeler: 3-4 adet kabak 1 kaşık pirinç 2 kadeh süt 3 kadeh et suyu 2 kaşık un Karabiber Tuz Rendelenmiş kaşar peyniri Dereotu Yapılışı: Pirinçler az suda haşlanır. Yağda un… [Okumaya devam et]
Malzemeler: Haşlanmış tavuk eti derişiz ve kemiksiz 350 gr. Soğan 150 gr. Kereviz 100 gr. Havuç 125 gr. Bamya 150 gr. Sirke Dondurulmuş bezelye 150 gr. Konserve domates 850 gr…. [Okumaya devam et]
Malzemeler: 2 kilogram. lahana 200 gr. pirinç 20 ml. soya yağı 150gr. soğan 150 gr. havuç 4 çorba kaşığı krema 4 çorba kaşığı kaşarpeyniri rendesi Tuz 4 adet karanfil Yapılışı:… [Okumaya devam et]
Malzemeler: 1 su kadehi pirinç 1 adet 3 kg.lık karpuz 2 su kadehi kaymaksız yoğurt 1/2 demet dereotu Yapılışı: Bir tencerede pirinci 10 dk. haşlayıp suyunu süzün. Karpuzun etli kısımlarının… [Okumaya devam et]
2 adet tavuk biftek 200 gr. mantar 1 adet limon 2 kahve fincanı un 2 çorba kaşığı margarin 1 su bardağı süt 4 bardak su Tavuklar küçük küpler halinde doğranır…. [Okumaya devam et]