Elazığ şehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü
250 gr taze fasulye
1/2 su kadehi pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
7 kadeh sıcak su
Pul biber
Tuz
Fasulyeler arınılıp ufak ufak verev biçiminde doğranır.
Soğan ufak ufak doğranır ve yağda pembeleşinceye kadar kavurulur.
Soğanlar pembeleşince fasulyeler ilave edilir, sararıncaya kadar kavrulur.
Daha sonra salçaları ilave edilir, karıştırılarak azıcık kavrulur.
7 kadeh sıcak su ilave edilir.
Fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Tuz, pul biber ve bulgur ilave edilerek 30 dk kadar pişirilir.
Sıcak olarak servis yapılır.