Ümit Akılda
200 gr az yağlı kıyma
1 kahve fincanı ince bulgur
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kimyon
1 adet orta boy soğan
1 su kadehi haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
Nohutu bir gece evvelden nemlendirip hazırlamalıyız. Ertesi gün nohutu haşlayalayalım ve bir kenarda bekletelim. Daha sonra çorbamız için lüzumlu olan köfteleri hazırlayalım. Bunun için kıymayı bir kaba alalım. Kıymanın üzerine tuz, karabiber, kimyon, yumurta ve ince bulgur ilave edelim.Bu karışımı aynen hamur gibi özleşene kadar iyice yoğuralım. Daha sonra elimizi hafifçe nemlendirerek misket kocamanlığında minik minik yuvarlak köfteler hazırlayalım. Her bir köfteyi yaptıktan sonra elimizi hafifçe nemlendirmeyi unutmayalım. Hafifçe un serpilmiş tepsiye hazırladığımız köfteleri birer birer koyalım. Bundan sonra tepsiyi sağa sola sallayalım. Böylece unun yerleştirdiğimiz köftelerin her tarafına yapışmasını sağlayacağız.Sosunu hazırlayalım.Öncelikle soğanı minik doğrayalım. Tencereye aldığımız bir çorba kaşığı tereyağını eritelim ve soğanı hafifçe pembeleşene kadar kavuralım. Daha sonra çorbanın salçasını ekleyelim.İki dakika daha kavuralım ve tencereye 4 su kadehi su ilave edip tuz dökelim.Su kaynadığında haşlanmış nohutları ve minik köfteleri çorbaya ilave edelim. Köfteler yumuşayıncaya dek kısık ateşte çorbamızı kaynatalım. Servis yapalım.
Bilye Çorbası