Sütlü Sakız Kabağı Çorbası

Torun Çorbası


Malzemeler:
1 patates
1 havuç
1 soğan
1 kereviz
1 çay kadehi kırmızı mercimek
1 kaşık un
1 tavuk bulyon
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
3 kaşık sıvıyağ
3 lt. su
Kırmızıbiber veya biber salçası

Yapılışı:
Tencereye 3 çorba kaşığı sıvıyağ konur ve kızınca un ilave edilir takribî 2 dk. karıştılır. 2,5 lt. su kavrulan una ilave edilir, tavuk bulyon da konur ve kaynamaya vazgeçilir. Bu arada tüm sebzeler küp küp doğranır. Su kaynamaya başlayınca tüm sebzelerde ilave edilir tekerrür kaynamaya vazgeçilir. İkince kere kaynayınca yıkanan mercimek de ilave edilir. Tüm sebzeler pişinceye kadar kaynatılır. Bu arada kimyon, limon suyu ve tuz ilave edilir. Son olarak her şey pişip, çorba ocaktan alınınca el mikseri ile tüm sebzeler bölünür.

Bir yanıt yazın