Malzemeler:
500 gr domates, kabukları ceddilmiş, küp biçiminde doğranmış
7-8 adet yeşil fasulye, yıkanmış, uçları ve kılçıkları arınılmış, 2 cm uzunluğunda kesilmiş
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan, ufak doğranmış
1 diş sarımsak, tuz ile vurulmuş
1/2 kap tavuk suyu
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz Karabiber
Hazırlanışı:
Orta boy bir tencerede soğanı zeytinyağı ile 3-4 dakika sote edin. Tavuk suyu hariç tam malzemeleri üzerine ilave edin. Karıştırın, kapağını kapayıp 20 dakika kısık ateşte pişirin. Tavuk suyunu ilave edin, yüksek ısıda kaynatıp, ısıyı ortanın azıcık altına düşürün, 20 dakika daha fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
Kepçe ile çorba kâselerine koyun, üzerine ince doğranmış maydanoz serpin. Yanında Sarımsaklı-kaşarlı kızarmış ekmek ile servis yapın.