Malzemeler:
1 su kadehi yeşil mercimek
1 su kadehi erişte kesme
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı kuru nanr
2 çorba kaşığı un
1 çay kadehi akışkan yağ
1 tatlı kaşığı tuz
8-10 kadeh su ya da et suyu
Üretimi:
Yeşil mercimek bir gece evvelden nemlendirilir, ertesi günü haşlanır. Tencerede yağ ve un kavrulur. Unun rengi dönünce kuru nane ve salça katılır. Salçanın kokusu gidene kadar kavrulur. Üzerine et suyu ve tuz katılır. Kaynama noktasına gelince erişte katılır. Erişte şişince haşlanmış mercimek ilave edilir. Kesintisiz karıştırarak 5 dakika daha kaynatılır, Ateşten alınır.
Kavurma Mercimek Çorbası
Kebapçı Usulü Mercimek Çorbası