Pirinç Çorbası Afyonkarahisar

Pirinç Çorbası Afyonkarahisar


Afyonkarahisar Şehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü

250 Gr Kadehi Pirinç
1 Lt Et Suyu
1.5 Lt Su Pirinci Haşlamak İçin
200 Gr Haşlanmış Kabukları Çıkartılmış Nohut
30 Gr Tereyağı
30 Gr Salça
¼ Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber

Ayıklanıp yıkanmış pirinç iyice özleşene kadar haşlanır.
İçine et suyu ve haşlanıp kabukları çıkartılmış nohut ilave edilir.
3-4 dakika daha kaynatılır.
Tuz ilave edilir.
Servis tabağına alınıp üzerine kıyılmış maydanoz, karabiber, tereyağı ile kırmızı biberle ve salça iyice kavrulup ilave edilip servis edilir.