50. gr tereyağı
3 diş sarımsak
2 adet domates
1 çorba kaşığı un
1 su kadehi haşlanmış nohut
4 çorba kaşığı şehriye
1 Çorba kaşığı kuru nane
tuz
karabiber
Köfte Malzemesi:
250 gr. kıyma
1 dilim bayat ekmek içi
Evvel köfte yapılır, kıyma ve nemlendirilmiş ekmeği yoğurun, az tuz ve az karabiber katın, minik yuvarlak köfteler yapıp bir kenara vazgeçin. Tencereye tereyağını koyun, eriyince unu ilave edin, hırpalanmış sarımsağı katın. Sarımsak azıcık pişince, atanmış, küp, küp doğranmış domatesi ilave edin, bir kaç defa çevirin, yeteri kadar su koyun. Su kaynayınca unlu tepside sallanarak unlanmış köfteleri ve şehriyeyi ilave edin, köfte pişince nane, tuz ve karabiberi katın, bir kaç taşım kaynatın, ocaktan alın.