3 havuç, atanıp doğranmış
1 kereviz kökü, atanıp doğranmış
1 pırasa, yıkanıp ulusa doğranmış
1 orta boy soğan, doğranmış
2 diş sarımsak, vurulmuş
1 baharat bohçası
1 tatlı kaşığı limon rendesi
1 kocaman domates, atanıp doğranmış
4 çorba kaşığı domates püresi
3 lüferin kafaları ve kemikleri
tuz
karabiber
sızma zeytinyağı
Tüm sebzeleri bir tencereye koyup iki çorba kaşığı zeytinyağıyla karıştırarak hafifçe karamelize olana dek pişirin. Domates ve limon rendesini ilave edip üç dakika daha karıştırın. Tencereye 6 su kadehi soğuk su koyun.
Baharat bohçası yapmak için bir tülbent içine 2 defne yaprağı, bir tatlı kaşığı kekik, 8 adet tam karabiber ve 2 dal maydanoz koyup sıkıca düğümleyin. Tülbent bohçasını da tencereye koyup suyu kaynama noktasına getirin, sonra kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika kaynatın. Tüm kemikleri, kafaları ve tülbenti dışarı alın, filetoları düzleştirdikten sonra fazla kalan balık etlerini tencereye ilave edip beraber 10 dakika daha pişirin. Tencerede hiç kemik kalmamış olduğunu teyit edip karışımı el blenderi veya mutfak robotuyla iyice öğütün. Sonra bu karışımı kalınca delikli bir tel süzgeçten tahta kaşıkla bastıra bastıra geçirin. Süzgeçten geçmeyen posayı atın.
Servis için, evvelden ısıtılmış çukur tabaklara paylaştırıp üzerine limon yağı damlatın ve kıyılmış antepfıstığı serpin. Yanında ise olasıysa sarımsaklı zeytinyağı sürülerek yapışmaz tavada kızartılmış ekmek dilimleri verin. Lüfer yağlı bir balık, o sebeple yalnızca akışkanı sunmak daha iyi. Ama dilerseniz lüferden artan kuyruk kısımlarını çorbaya ilave etmek yerine, yapışmaz tavada yağsız sote edip tabakların ortasına yerleştirdikten sonra çorbayı çevrelerine dökerek de servis yapabilirsiniz.