Sultan Çorbası
Kategori: Çorba Tarifleri
MALZEMELER 2 Adet taze enginar veya konserve 2 Su bardagi su 1 Adet limon suyu 2 Çorba kasigi un 2 Çorba kasigi tereyağı 3 Su bardgi sicak et suyu Yarim… [Okumaya devam et]
https://www.kulturportali.gov.tr Bir Araya Gelen çinçar ısırgan otu, yıkandıktan sonra, ince ince kıyılır. Daha sonra tekerrür yıkanarak haşlanır. Haşlanmış cincara, un katılarak terbiye edilir. Terbiye edilmiş malzemeye yeter ölçüde su ilave… [Okumaya devam et]
Yayla Çorbası
Bamya Çorbası
Tuğrul Şavkay 1 adet piliç arınılıp, yıkanmış, 1 kilogramlık 100 gr. tereyağı 6,5 çorba kaşığı 1,5 lt. su 6 su kadehi 2 çay kaşığı domates salçası 1/2 su kadehi pirinç… [Okumaya devam et]
Ispanak Çorbası
Balık Çorbası
50. gr tereyağı 3 diş sarımsak 2 adet domates 1 çorba kaşığı un 1 su kadehi haşlanmış nohut 4 çorba kaşığı şehriye 1 Çorba kaşığı kuru nane tuz karabiber Köfte… [Okumaya devam et]
Kara kabağın kabuğu ceddilir, doğranır, şekerli az su ile pişirilir, iyice ezilir. Yavaş yavaş süt karıştırılır, azıcık şeker ve tuz katılır. Anekdot: Öbür yörelerde “Kabak Sütlüsü” denir.